Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / İthalat Kontrol Sistemi 2 (ICS2)’de
Gerekli Hazırlıkların Tamamlanması İçin
Son Tarih 1 Eylül 2025

İthalat Kontrol Sistemi 2 (ICS2)’de
Gerekli Hazırlıkların Tamamlanması İçin
Son Tarih 1 Eylül 2025

Sayı: 2025/496
Tarih: 05.08.2025
Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından Derneğimize "İthalat Kontrol Sistemi 2 (ICS2) - Hatırlatma" konulu bir yazı iletilmiştir.

İletilen yazıda sisteme veri girişi için ilgili teknik gerekliliklere henüz sahip olmayan ekonomik operatörlerin sisteme sorunsuz girişinin temini için, gerekli hazırlıkların 1 Eylül 2025 tarihine kadar tamamlanması gerektiği belirtilmiştir.

1 Eylül 2025 tarihi itibarıyla AB'ye doğrudan veya AB üzerinden üçüncü ülkelere sevkiyat gerçekleştirecek tüm taşımacılık sektörü temsilcilerinin sisteme, Giriş Özet Beyanı (ENS) sunmasının zorunlu hale geleceği bildirilmiş olup varsa karşılaşılan sorunlara ilişkin Bakanlığa bilgi verilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Bu doğrultuda Bakanlığa yönlendirmek istediğiniz sorunları sektorel@utikad.org.tr e-posta adresine 8 Ağustos 2025 tarihine kadar iletmenizi rica ederiz.

Söz konusu yazıyı, ICS2 Sürüm 3 için karayolu ve demiryolu taşımacılıkları özelinde yayınlanan Türkçe broşürleri ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTIKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür